Alles wat je wilt weten over mop- en werkwagens

Alles wat je wilt weten over mop- en werkwagens

Mop- en werkwagens zijn onmisbaar in de schoonmaakwereld. Ze zijn namelijk essentieel voor het efficiënt en effectief reinigen van ruimtes. Maar wat is het verschil tussen een mop- en werkwagen, welke soorten zijn er en hoe kan je een wagen naar wens samenstellen? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog.

Wat is het verschil tussen een mop- en werkwagen?

Een mopwagen en een werkwagen zijn beide schoonmaak tools die worden gebruikt om verschillende soorten oppervlakken schoon te maken, maar er zijn enkele verschillen tussen beide:

Mopwagen: Wordt vooral gebruikt voor het dweilen van vloeren en is een soort kleine kar of trolley met 2 emmers. De één voor het schoonmaakmiddel en één voor het spoelwater. Daarnaast zit er een handige pers op waarmee je de mop kan wringen. De wagen staat op wielen zodat het gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst.

Werkwagen: Vergelijkbaar met een mopwagen, maar een werkwagen is een stuk groter. De wagen heeft extra bakken waarin je schoonmaakspullen en -producten kan vervoeren, zoals emmers, dweilen, bezems, stofzuigers en schoonmaakmiddelen. Het maakt schoonmaken gemakkelijker omdat je alle benodigde materialen bij de hand kan houden en ze zonder moeite kan verplaatsen van de ene naar de andere plek.

Beide wagens zijn ontworpen om schoonmaken efficiënter te maken door alles wat je nodig hebt op één plek te hebben en gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Welke soorten mop- en werkwagens zijn er?

Er zijn verschillende soorten methodes mogelijk voor mop- en werkwagens, waaronder de traditionele, het vlakmopsysteem of het werken met voorbevochtige vlakmoppen.

Traditionele methode: dit type wagen komt het vaakst voor en heeft vaak een emmer om de dweil of mop uit te wringen voordat het gebruikt wordt. Meestal is er ook wat ruimte voor het opbergen van schoonmaakmiddelen en andere benodigdheden.

Vlakmop methode: deze wagen maakt gebruik van vlakke moppen in plaats van traditionele dweilen. Vlakke moppen worden in de meeste gevallen gebruikt om vloeren te reinigen, en zijn efficiënter en hygiënischer dan traditionele dweilen.

Pre-wash methode: deze wagen is handig in situaties waarbij extra hygiëne vereist is, zoals in ziekenhuizen en zorginstellingen. De pre-wash wagen heeft een speciaal systeem wat ervoor zorgt dat de moppen of doeken vooraf worden voorbevochtigd.

Wij kunnen mop- en werkwagens van verschillende merken leveren, zoals Vileda en Numatic. Neem een kijkje in ons assortiment mop- en werkwagens om te kijken welke wagens we aanbieden.

Het samenstellen van mop- en werkwagens

Het fijne aan mop- en werkwagens is dat ze vaak aanpasbaar zijn. Dit betekent dat je de wagen naar wens kan samenstellen. Heb je bijvoorbeeld meer bakken nodig, of minder emmers? Dan regelen we dat! Hieronder staan enkele voorbeelden van aanpassingen die je kan maken:

Aantal bakken en emmers: Je kan zelf bepalen hoeveel bakken en emmers je nodig hebt. Deze kunnen worden gebruikt om reinigingsmiddelen, vuilniszakken, borstels, en andere benodigdheden op te bergen.

Materiaal van de wagen: Mop- en werkwagens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder (recycled) kunststof, metaal en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus je kan kiezen welk materiaal het beste past bij jouw budget en behoeften.

Opbergruimte: Sommige mop- en werkwagens hebben extra opbergruimte, zoals planken of kasten. Deze kan je gebruiken om extra schoonmaakbenodigdheden op te bergen of om gereedschap op te slaan.

Accessoires: Je kan verschillende accessoires toevoegen, zoals mophouders, afvalzakhouders, en meer.

Als je niet zeker weet welke mop- of werkwagen bij jouw organisatie past, raden wij je zeker aan om in gesprek te gaan met één van onze accountmanagers. Zij helpen jou graag met hun kennis en ervaring!

Het samenstellen van mop- en werkwagens

Naast het aanpassen van de functionaliteit van de wagen, kan je ook de uitstraling van de wagen aanpassen door deze te customizen met een eigen ontwerp. Dit kan gedaan worden door het wrappen van de wagen met een gepersonaliseerd ontwerp of logo. Dit geldt voor mop- en werkwagens, maar ook schrobzuigmachines.

Een aantal voordelen van het wrappen van een wagen:

Opvallende uitstraling: Door het wrappen van de wagen kan je je onderscheiden van bedrijven met een standaard wagen.

Marketing en branding: Het toevoegen van een logo of persoonlijk ontwerp kan je helpen met het promoten van je bedrijf. De wagen is net een rijdend visitekaartje waarmee je je naamsbekendheid kan vergroten en professionaliteit uitstraalt.

Bescherming: Naast dat het er mooi uit ziet, kan het wrappen van de wagen ook bescherming bieden tegen krassen en beschadigingen.

Heb jij interesse in een custom made mop- of werkwagen? Neem dan contact op met onze één van onze accountmanagers om de mogelijkheden te bespreken.

| Gepubliceerd op: 26 mei | Terug
Bel mij terug
{{error}}