Column: Eerste werknemer Wim

Column: Eerste werknemer Wim

Onze collega Wim is 37 jaar geleden bij Neptunus als allereerste werknemer begonnen! Hij neemt je graag mee terug naar de begindagen van Neptunus.

Bescheiden kelder in Arnhem

In 1986 begon ik mijn avontuur bij Neptunus, in de eerste maanden vanuit de kelder aan de Rosendaalsestraat in Arnhem. Dit was het toenmalige pand van het Teunissen schoonmaak bedrijf. Samen met Opa Teunissen verzamelden en verwerkten we de allereerste orders. Een bijzondere tijd! In die periode maakte Neptunus nog deel uit van een franchiseorganisatie van Johnson Wax Mijdrecht, samen met vijf andere bedrijven verspreid over Nederland. Allemaal met hetzelfde basis assortiment Johnson Wax (nu Diversey), aangevuld met producten van andere leveranciers. De showrooms van de bedrijven hadden allemaal dezelfde uitstraling. Hieronder zie je het huidige SC Johnson hoofdkantoor in Mijdrecht, voorheen de Johnson Wax. Ik ben er vaak geweest, een prachtig gebouw.

                                                     
Het huidige SC Johnson hoofdkantoor in Mijdrecht                   

 
Voorkant van onze catalogus

Klein en kneuterig

In het begin was Neptunus nog klein en kneuterig; met een Toyota High Ace busje werden de eerste orders vervoerd en bezorgd bij klanten. Denk aan scholen, schoonmaakbedrijven en industrie. Orderbonnen werden handmatig gemaakt op een typemachine, de facturering was weer een heel ander proces en ook volledig handmatig. Facturen werden geprint op 3 laags ketting formulier die daarna weer met de hand van elkaar moesten worden gescheiden. Daarna konden ze in een envelop en ik denk dat we zelfs postzegels plakten om ze te frankeren.

Enkele verhuizingen...

Na ongeveer 6 maanden verhuisden we van Arnhem naar Lochem. Aan de Kwinkweerd kwamen wij in een mooi vrijstaand pand met kantoren en een magazijn. Wat een luxe, een stapelaar om de goederen te verplaatsen, te laden en lossen. Ook kwam onze eerste vrachtwagen, een DAF 400 met laadbak maar helaas nog zonder laadklep. Ik ben zelfs nog een klein jaar rayonmanager geweest, maar kwam er al snel achter dat dit niet mijn ding was. Een adviserende rol ligt mij beter.

Na korte tijd werd het pand al te krap voor alle opslag en verhuisden we naar een naast gelegen pand van een horeca groothandel. Het pand was representatiever, met ontvangsthal, vergaderruimtes en showrooms op de eerste verdieping. Op het moment dat er bij F. vd Vooren aan de Arnhemstraat in Deventer ruimte vrij kwam in het magazijn, werd er besloten om Neptunus daar naar toe te verhuizen. Dit was ongeveer in eind jaren 90. Met die verhuizing kreeg ik er meteen een aantal collega’s bij, wat een leuke bijkomstigheid was. Helaas betekende de verhuizing wel dat ik wat meer reistijd had.

Team bonding

Vanaf dat moment werd alles professioneler, grotere voorraden, breder assortiment, grotere vrachtwagen. We maakten ook gebruik van extern transport. In die periode werden ook vaker personeelsuitjes georganiseerd, meestal door een leverancier. Zo gingen we bijvoorbeeld een lang weekend naar Euro Disney, verdeeld over twee weekenden. We konden natuurlijk niet allemaal tegelijk vrij nemen. Ook hebben we voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal bezocht en hadden we gezellige personeelsfeestjes met overnachting. Een tijd vol plezier! Inmiddels bestaat Neptunus al weer zo’n 37 jaar, op naar de 40.

- Wim Dinkelman

 

Gepubliceerd op: 13 juli | Terug
Bel mij terug
{{error}}