Duurzame schoonmaakmiddelen

Duurzame schoonmaakmiddelen

Duurzaam schoonmaken begint bij het kiezen van de juiste producten. In deze blog gaan we het hebben over wat duurzame schoonmaakmiddelen zijn, wat de voordelen ervan zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van de schoonmaakproducten. 

Wat zijn duurzame schoonmaakmiddelen?

Duurzame schoonmaakmiddelen zijn producten die ontworpen zijn om op een milieuvriendelijke manier schoon te maken. Deze producten zijn gemaakt van ingrediënten die minder schadelijk zijn voor het milieu, zoals natuurlijke plantaardige oliën, enzymen en minerale zouten. Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals chloor, ammoniak en fosfaten. Deze chemicaliën zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van mensen en huisdieren. 

Voordelen van duurzame schoonmaakmiddelen

Het gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen heeft verschillende voordelen. Een van de grootste voordelen is dat deze schoonmaakproducten minder schadelijk zijn voor het milieu. De middelen bevatten namelijk geen schadelijke chemicaliën die in het milieu terechtkomen en ecosystemen verstoren. Door te kiezen voor duurzame schoonmaakmiddelen. verminder je je ecologische voetafdruk. Lees hieronder verder voor meer voordelen van het gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen. 

Veiliger voor de gezondheid

Duurzame reinigingsmiddelen bevatten geen schadelijke chemicaliën die astma, allergieën en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Bij traditionele schoonmaakmiddelen loop je risico op het inademen van chemicaliën of het per ongeluk inslikken ervan. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker. 

Kostenbesparend

Hoewel duurzame schoonmaakmiddelen soms duurder kunnen zijn in de aanschaf, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparend zijn. Concentraten kunnen bijvoorbeeld in grotere hoeveelheden worden gekocht en kunnen worden verdund om een groot aantal toepassingen te bieden. Hierdoor zijn ze efficiënter en voordeliger. 

Effectief

Duurzame reinigingsmiddelen zijn net zo effectief als traditionele schoonmaakmiddelen in het verwijderen van vuil en vlekken. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van duurzame schoonmaakmiddelen?

Er zijn verschillende punten waar je op kan letten bij het kiezen van duurzame schoonmaakmiddelen. Lees bijvoorbeeld de ingrediëntenlijst op de verpakking en zoek naar natuurlijke ingrediënten zoals azijn, citroensap en zuiveringszout. Deze ingrediënten zijn milieuvriendelijk en kunnen effectief zijn in het schoonmaken. Vermijd producten met schadelijke chemicaliën, zoals chloor, ammoniak en fosfaten. Lees hieronder verder om erachter te komen waar je nog meer op kan letten. 

Zoek naar milieukeurmerken

Kijk of het product milieukeurmerken heeft, zoals het EU Ecolabel of Cradle-to-Cradle. Deze keurmerken geven aan dat het product aan strenge milieunormen voldoet en kunnen daarom gezien worden als een betrouwbare indicatie van duurzaamheid. Neem een kijkje in ons assortiment aan duurzame schoonmaakmiddelen met het EU Ecolabel of bekijk eens ons Cradle-to-Cradle aanbod

Kies voor geconcentreerde middelen

Kies voor producten in concentraatvorm om verpakkingsafval te verminderen. Concentraten kunnen worden verdund met water en zijn effectieve reinigingsmiddelen.

Kies voor herbruikbare verpakkingen

Herbruikbare verpakkingen zijn een duurzame optie dan wegwerpverpakkingen. Kies daarom voor schoonmaakmiddelen in herbruikbare verpakkingen, zoals navulbare flessen. Je kan schoonmaakmiddelen ook in bulk kopen en ze overgieten in herbruikbare verpakkingen.

Al met al, duurzame schoonmaakmiddelen kunnen een positieve invloed hebben op zowel het milieu als onze eigen gezondheid. Door over te stappen op deze milieuvriendelijke alternatieven, kunnen we onze ecologische voetafdruk verminderen en tegelijkertijd op een effectieve manier ruimtes schoonmaken.

Wil je meer informatie over duurzame schoonmaakmiddelen of wil je advies? Neem dan gerust contact op met jouw rayonmanager of onze klantenservice via 0570622890 of info@neptunusbv.nl

| Gepubliceerd op: 24 februari | Terug
Bel mij terug
{{error}}