Tapijt reinigen

Tapijt reinigen

Eens in de zoveel tijd is het nodig: een vloerkleed, de vloerbedekking of het tapijt reinigen. Maar hoe doe je dit? Er zijn verschillende manieren om nare geurtjes en kleine vlekjes te verwijderen, maar dit betekent niet altijd dat het tapijt schoon is. Je kunt er ook voor kiezen om iets grondig te laten reinigen, waarbij alle vieze deeltjes uit het tapijt worden gehaald. In deze blog lees je meer over de reinigingsmethoden en de producten die wij hiervoor aanbieden.    

Waarom tapijt reinigen?

Het tapijt reinigen zorgt ervoor dat een ruimte een schone en frisse uitstraling heeft. Tijdens het reinigen worden vuildeeltjes verwijderd. Deze vuildeeltjes kunnen slijtage aanbrengen aan het tapijt en zorgen ervoor dat het tapijt minder lang meegaat. Het is daarom van belang om eens in de zoveel tijd het tapijt te reinigen. Dit heeft namelijk een positieve invloed op de levensduur van het tapijt. De manier waarop een tapijt gereinigd wordt, kan verschillen. Het is mogelijk om een geheel tapijt te laten reinigen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen een specifieke vlek in het tapijt te laten oplossen met een aerosol. Per type tapijt verschilt de reinigingsmethode die toegepast wordt. Dit heeft te maken met het poolmateriaal van het tapijt. Zo hebben wol en katoen specifieke behandelingen nodig vanwege hun natuurlijke product eigenschappen. Hiervoor wordt vaak een stoomreinigingsmethode gebruikt.     

Manieren tapijt reinigen

Er kan gekozen worden om een tapijt grondig te reinigen. Hier komen vrijwel altijd machines aan te pas, omdat deze een erg krachtige werking hebben. Wanneer er geen machines aangeschaft worden, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om zelf een tapijt te reinigen. Hieronder lichten we zowel machines toe, als andere producten die het tapijt reinigen mogelijk maken.

Tapijtreiniger machines

Om een tapijt zo professioneel mogelijk te laten reinigen, kan het beste gebruik gemaakt worden van machines.

TASKI procarpet 30

Met de TASKI procarpet 30 heeft de gebruiker altijd de mogelijkheid om de schoonmaakapplicatie te kiezen die het beste past bij de behoeftes. Dit is gebaseerd op de werktijd en de mate van vervuiling van het tapijt. Zo kan de machine bij zware vervuiling ingesteld worden op dieptereiniging, ook wel de sproeiextractie methode genoemd, waarvoor een tapijtreiniger gebruikt wordt. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een type reinigingsapplicatie dat herstelt. De machine kan ook nog eens ingesteld worden op een tussentijdse reiniging, waaronder de droogschuimmethode wordt verstaan. Het tapijt reinigen met de TASKI procarpet 30 gaat erg eenvoudig.

TASKI aquamat 10.1

De TASKI aquamat 10.1 maakt ook gebruik van sproeiextractie met een tapijtreiniger om een tapijt te reinigen. Dit is de beste manier voor het grondig reinigen van een tapijt. Het ingebedde vuil wordt namelijk verwijderd, waardoor het uiterlijk van het tapijt goed blijft.     

TASKI jet 38

Ook kan voor het tapijt reinigen gebruik gemaakt worden van een borstelzuiger, zoals de TASKI jet 38. Deze borstel draait met hoge snelheid rond en klopt het vuil uit de vezels van het tapijt. Een borstelzuiger is makkelijk manoeuvreerbaar, wat ervoor zorgt dat je erg precies en productief kunt schoonmaken. Als een tapijt grondig gereinigd moet worden, kan beter gekozen worden voor de TASKI procarpet 30, omdat deze machine op een krachtige manier vuil verwijdert middels sproeiextractie.    

Zelf tapijt reinigen

Wanneer er geen machines nodig zijn om een tapijt te reinigen, bijvoorbeeld doordat het tapijt een kleine oppervlakte heeft of als er maar één vlek verwijderd moet worden, kunnen diverse middelen helpen om een vlek te verwijderen. Deze vormen van tapijt reinigen zijn eenvoudig zelf toe te passen.

Water

Zodra je zelf een vlek wil verwijderen uit een tapijt of uit vloerbedekking, moet je ervoor zorgen dat je water als basis gebruikt. Voeg nooit zout toe, want dit trekt vocht aan en zorgt ervoor dat die plek versneld vervuilt. Je kunt het beste een uitgewrongen handdoek op de vlek plaatsen. Het resultaat is na ongeveer 5 dagen te zien en dan zal er al veel kleurstof vanuit de vlek opgenomen zijn door de handdoek. Als de vlek je nog steeds stoort, kun je de methode herhalen.  

Aerosol

Om oplosmiddelgevoelige vlekken uit tapijt te krijgen, kan gebruik gemaakt worden van de TASKI Tapi Spot 1. Deze spray wordt op de vlek in het tapijt aangebracht, waardoor vervolgens de vlek oplost. De spray werkt uitsluitend bij vlekken zoals olie en vetten.

Wil je meer informatie over tapijt en vloerbedekking reinigen of wil je advies? Neem dan gerust contact op met jouw rayonmanager of onze klantenservice via 0570622890 of info@neptunusbv.nl

Gepubliceerd op: 22 juli | Terug
Bel mij terug
{{error}}