Waarom vloerwas gebruiken? Voordelen en toepassingen

Waarom vloerwas gebruiken? Voordelen en toepassingen

Het belang van vloeronderhoud wordt vaak over het hoofd gezien, maar het kan een aanzienlijke impact hebben op de uitstraling en duurzaamheid van je faciliteiten. Een essentieel onderdeel van dit onderhoud is het regelmatig aanbrengen van vloerwas. Maar waarom is vloerwas zo belangrijk en wat zijn de voordelen ervan? 

Voordelen van vloerwas 

Vloerwas biedt verschillende voordelen die bijdragen aan een betere bescherming en uitstraling van je vloeren:

 • Bescherming tegen slijtage: Door een beschermlaag aan te brengen op je vloeren, zoals tegels, hout of vinyl, kan je ze beschermen tegen dagelijkse slijtage veroorzaakt door voetverkeer, meubels en schoonmaakactiviteiten. Deze activiteiten kunnen slijtage veroorzaken door het herhaaldelijk in contact komen van de vloer met borstels, schrobmachines, water, en chemische middelen.
 • Verbeterde glans en esthetiek: Vloerwas kan de natuurlijke glans van je vloeren verbeteren, waardoor ze er schoon en verzorgd uitzien. Dit draagt bij aan een positieve indruk bij bezoekers en medewerkers.
 • Verlengde levensduur van vloeren: Door regelmatig vloerwas aan te brengen, kan je de levensduur van je vloeren verlengen. Dit helpt bij het verminderen van de frequentie van grote renovaties of vervangingen, wat kostenbesparend kan zijn op de lange termijn. 

Soorten vloerwas 

Er zijn verschillende soorten vloerwas beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen:

 • Op waterbasis: Milieuvriendelijker en snellere droogtijd.
 • Op basis van oplosmiddelen: Biedt een duurzamere bescherming, maar vereist vaak een langere droogtijd en goede ventilatie tijdens het aanbrengen.
 • Polymeerwassen: Bieden een zeer duurzame bescherming en glans, ideaal voor drukbezochte gebieden. 

Het kiezen van de juiste vloerwas hangt af van het type vloeroppervlak en de specifieke vereisten van je faciliteit. 

Toepassingsmethoden 

Het correct aanbrengen van vloerwas is cruciaal voor een optimaal resultaat:

 • Voorbereiding van de vloer: Zorg ervoor dat de vloer grondig schoon en droog is voordat je de vloerwas aanbrengt. Verwijder eventuele oude waslagen en vuil om een gelijkmatige applicatie te garanderen.
 • Apparatuur: Gebruik geschikte applicatieapparatuur, zoals een mop of een waxapplicator, voor een gelijkmatige verdeling van de was over het oppervlak.
 • Frequentie: Pas de frequentie van het aanbrengen van vloerwas aan op basis van het gebruik van de ruimte en de slijtage van de vloer. Over het algemeen wordt aanbevolen om vloerwas enkele keren per jaar aan te brengen voor optimale bescherming. 

Milieuoverwegingen en veiligheid 

Bij het gebruik van vloerwas is het belangrijk om rekening te houden met milieuvriendelijke opties en veiligheidsmaatregelen:

 • Kies indien mogelijk voor milieuvriendelijke, op waterbasis vloerwas.
 • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het aanbrengen van op oplosmiddelen gebaseerde was.
 • Draag indien nodig persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en een masker, om jezelf te beschermen tegen dampen. 

Het gebruik van vloerwas is niet alleen een esthetische verbetering, maar ook een strategie om de levensduur van je vloeren te verlengen en ze te beschermen tegen dagelijkse slijtage. Door de juiste soort was te kiezen en deze op de juiste manier aan te brengen, kan je de uitstraling en functionaliteit van je faciliteit aanzienlijk verbeteren. Heb je nog vragen over het gebruik van vloerwas of wil je advies over welke was het beste bij je vloeren past? Neem dan gerust contact met ons op.

| Gepubliceerd op: 01 juli | Terug
Bel mij terug
{{error}}