Het gebruik van een milieuvriendelijk doseersysteem

Het gebruik van een milieuvriendelijk doseersysteem

Door middel van een doseersysteem kan er efficiënt worden schoongemaakt op een duurzame manier. De doseersystemen zijn geschikt voor professioneel gebruik en kunnen vele voordelen opleveren voor jouw bedrijf. Wat een doseersysteem is, wat deze voordelen zijn en welke soorten doseersystemen er zijn lees je in deze blog.

Wat is een doseersysteem?

Een doseersysteem is een systeem wat voor de juiste dosering zorgt. Op deze manier kan de juiste hoeveelheid voor jouw schoonmaakwerkzaamheden worden gedoseerd. De producten die horen bij het doseersysteem zijn hoog-concentraten, dit zijn producten die verdund moeten worden met water.

Welke soorten doseersystemen zijn er?

Doseersystemen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Hieronder worden er een aantal voor je uitgelegd.

Regulier Doseersysteem

Een doseersysteem zorgt ervoor dat je vloeibare schoonmaakmiddelen en/of zepen gedoseerd uit het systeem komen. In het systeem kunnen verschillende varianten middelen geplaatst worden, voorbeelden hiervan zijn: sanitairreinigerinterieurreinigervloerreinigerdesinfectiekeukenreiniger en ontvetter. Met dit doseersysteem heb je de gewenste hoeveelheid voor de juiste toepassingen.

Vaatwas/linnenwas doseersysteem

Een vaatwas/linnenwas doseersysteem zorgt ervoor dat je niet bij elke was of vaatbeurt een nieuwe vaatwastablet of nieuw wasmiddel in de machine hoeft te doen. Het systeem wordt gekoppeld aan je apparaten en zorgt voor de juiste dosering tijdens een vaat-/wasbeurt. Het doseersysteem zorgt hierdoor voor gemak en besparing. Eens in de zoveel tijd hoef je alleen het schoonmaakmiddel te vervangen met een nieuwe doos of zak.

Doseerflessen

Ook zijn er doseerflessen beschikbaar, of ook wel doseerflacons genoemd. Bij een doseerfles wordt er geknepen in de fles waardoor de vloeistof in een doseerkamer komt. Wanneer de dosering is bepaald kan dit aangemengd worden met water voor gebruik.

Wat zijn de voordelen van een doseersysteem?

Er zitten verschillende voordelen aan een doseersysteem. Hieronder zijn ze voor je opgesomd:

  • Milieuvriendelijk: Een doseersysteem zorgt ervoor dat je altijd precies de juiste hoeveelheid aan schoonmaakmiddelen gebruikt. Op deze manier worden er niet te veel schoonmaakmiddelen gebruikt en wordt er dus geen schoonmaakmiddel verspild.

  • Tijdsbesparing: Een doseersysteem kan tevens zorgen voor tijdsbesparing. Wel is dit afhankelijk van het type doseersysteem dat wordt gekozen. Wanneer er wordt gekozen voor een vaatwas of linnenwas doseersysteem hoef je bijvoorbeeld niet elke keer vaatwastabletten of wasmiddel in de machine te doen. Eens in de zoveel tijd koppel je er een nieuwe doos of zak aan en dan hoef je de machine alleen nog maar in te stellen en aan te zetten.

  • Lage cost in use: Hoewel de kosten in aanschaf wat hoger zijn dan die van reguliere schoonmaakartikelen is de cost in use van een doseersysteem lager. De producten die horen bij het doseersysteem zijn namelijk hoog-concentraten die nog verdunt moeten worden. Daarom gaan de producten veel langer mee en hoeven de producten dus minder snel vervangen te worden. Mits er sprake is van een juist gebruik van de artikelen en dosering.

Ons uitgebreide assortiment aan doseersystemen is te bekijken in onze webshop. Wil je meer informatie over doseersystemen of heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Neem dan contact op met jouw rayonmanager of onze klantenservice. Via 0570 – 622 890 of info@neptunusbv.nl

Gepubliceerd op: 28 september | Terug
Bel mij terug
{{error}}