Doseerapparatuur

Doseerapparatuur is een onmisbaar hulpmiddel bij professionele schoonmaak. Met deze apparatuur kun je schoonmaakmiddelen nauwkeurig doseren of verdunnen, zodat je altijd de juiste hoeveelheid gebruikt. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar het is ook beter voor het milieu.

Verschillende soorten doseerapparatuur

In het assortiment van Neptunus vind je allerlei soorten doseerapparatuur. Zo zijn er flacons, aftapkranen, afvulkranen, dispensers, doseerpompen, foam sprayers en maatkannen. Hieronder ligten we toe in welke situatie je welke apparatuur nodig hebt.

Flacons

Flacons worden gebruikt om vloeibare reinigingsmiddelen te bewaren en toe te passen. Het gebruik van flacons is handig omdat je de hoeveelheid reinigingsmiddel die je nodig hebt kunt afmeten en de flacon vervolgens kunt gebruiken om het middel gericht aan te brengen op de gewenste plek.

Aftapkranen

Aftapkranen worden gebruikt om vloeibare stoffen af te tappen uit bijvoorbeeld tanks, vaten of leidingen. Ze zijn handig in situaties waarin grote hoeveelheden vloeistoffen moeten worden afgetapt, bijvoorbeeld bij het verversen van olie in een auto of het afvoeren van afvalwater.

Afvulkranen

Afvulkranen worden gebruikt om vloeibare stoffen te doseren en af te vullen in bijvoorbeeld flessen, cans of vaten. Ze zijn handig in situaties waarin nauwkeurig moet worden gedoseerd en waarbij het belangrijk is om een constante stroom van vloeistoffen te realiseren.

Dispensers

Dispensers worden gebruikt om verschillende vloeibare of papieren producten op een gecontroleerde manier vrij te geven, zoals zeep, handdesinfectiemiddel, toiletpapier en handdoekjes. Ze worden vooral gebruikt in openbare en zakelijke ruimtes zoals kantoren, hotels, restaurants, ziekenhuizen, winkelcentra en stations.

Doseerpompen

Dosseerpompen worden gebruikt om een nauwkeurige hoeveelheid vloeibaar product te doseren, zoals schoonmaakmiddelen, chemicaliën of oliën. Ze worden vooral gebruikt in industriële en commerciële omgevingen waar grote hoeveelheden product moeten worden gedoseerd, en waar nauwkeurigheid en consistentie belangrijk zijn.

Foam sprayers

Foam sprayers worden veelal gebruikt om reinigingsmiddelen in schuimvorm aan te brengen op oppervlakken. De schuimlaag blijft langer op het oppervlak in vergelijk met vloeibare reinigingsmiddelen, waardoor het schoonmaakmiddel langer kan inwerken. Dit maakt foam sprayers vooral handig voor het reinigen van oppervlakken met hardnekkig vuil, zoals vloeren, muren en voertuigen.

Maatkannen

Maatkannen worden gebruikt om vloeistoffen nauwkeurig af te meten en te doseren. Ze worden veel gebruikt in de schoonmaakindustrie om schoonmaakmiddelen en chemicaliën te verdunnen tot de gewenste concentratie. Dit is belangrijk omdat sommige schoonmaakmiddelen in hun pure vorm te sterk kunnen zijn en schade kunnen veroorzaken aan oppervlakken en materialen. Door de juiste hoeveelheid water toe te voegen, wordt het schoonmaakmiddel verdund en kan het veilig worden gebruikt zonder het risico van schade of letsel.

Vragen over doseerapparatuur

Heb je vragen over een van de producten uit ons assortiment? Neem dan gerust contact op met onze klanteservice of je rayonmanager, zij staan je graag te woord.

Bel mij terug
{{error}}