Hygiënisch borstelwerk

Hygiënisch borstelwerk wordt tot op de dag van vandaag nog veel gebruikt in de commerciële en particuliere sector. De borstels worden ingezet om effectief en eenvoudig oppervlakken, servies of materialen schoon te maken. Van bezems tot afwasborstels, in ons assortiment vind je het allemaal.

De verschillende soorten hygiënisch borstelwerk

Met hygiënisch borstelwerk kunnen verschillende producten aangeduid worden, het is daarmee een zeer brede én bekende term in de schoonmaakindustrie. In het assortiment van Neptunus vind je verschillende productcategorieën die hieronder vallen, we lichten ze stuk voor stuk voor je toe.

Afwasborstels en handborstels

Afwasborstels en handborstels worden gebruikt voor het reinigen van oppervlakken en het servies in en rondom de keuken. Afwasborstels hebben vaak stijve haren of vezels die effectief zijn voor het verwijderen van voedselresten en vuil van borden, kopjes en bestek. Handborstels zijn meestal kleiner en kunnen worden gebruikt voor het reinigen van kleinere oppervlakken zoals aanrechtbladen, spoelbakken en kookplaten.

Handvegers en stofblikken

Handvegers en stofblikken zijn handige schoonmaakartikelen die gebruikt worden voor het opruimen van droog vuil, stof en ander klein afval. Ze zijn ideaal voor gebruik in huis, op kantoor, in winkels en andere ruimtes waar dagelijks kleine hoeveelheden vuil opgeruimt moeten worden.

Bezems en vegers

Bezems en vegers worden gebruikt om vuil en stof van harde vloeroppervlakken zoals beton, tegels, hout of linoleum te verwijderen. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, afhankelijk van het type bezem of veger.

Schrapers

Schrapers worden veelal gebruikt om hardnekkig vuil, zoals verfresten, lijm of stickers, van vloeren, muren, ramen en andere oppervlakken te verwijderen. Ze worden met name voor commerciële schoonmaakdoeleinden ingezet.

Luiwagens en schrobbers

Luiwagens en schrobbers zijn handige hulpmiddelen voor het schoonmaken van grote oppervlakken zoals vloeren. Een luiwagen is een soort bezem met harde haren, waarmee je water en reinigingsmiddelen op de vloer kunt aanbrengen en vervolgens kunt schrobben om vuil en vlekken te verwijderen. Schrobbers hebben een vergelijkbare functie, maar zijn meestal voorzien van een schuurpad of borstel voor extra kracht bij het verwijderen van hardnekkige vlekken.

Vloer- en handtrekkers

Vloer- en handtrekkers worden gebruikt om water of vloeistoffen van oppervlakken te verwijderen. Vloertrekkers zijn speciaal ontworpen om grote vloeroppervlakken zoals gangen, magazijnen of productieruimtes te reinigen en zijn meestal voorzien van een lange steel voor meer bereik. Handtrekkers zijn kleiner van formaat en worden gebruikt voor het drogen van kleine oppervlakken zoals tafels, aanrechtbladen, ramen en spiegels.

Ophangrekken

Ophangrekken voor schoonmaakmateriaal zijn een essentieel onderdeel van een goed georganiseerde en efficiënte schoonmaakruimte. Ze bieden niet alleen een handige opslagruimte voor schoonmaakgereedschap, maar zorgen er ook voor dat alles netjes en georganiseerd blijft.

Vragen over hygiënisch borstelwerk

Heb je vragen over ons assortiment of specifieke producten? Neem dan contact op met onze klantenservice of je rayonmanger, zij staan je graag te woord.

Bel mij terug
{{error}}