Sponzen

Sponzen zijn een veelzijdig en handig hulpmiddel bij het schoonmaken van verschillende oppervlakken. Sponzen zijn er in verschillende maten, vormen en materialen en kunnen worden gebruikt voor het afnemen van stof, het verwijderen van vuil en vlekken en het aanbrengen van schoonmaakmiddelen.

Hoe kies ik de juiste spons?

Bij het kiezen van een spons is het belangrijk om rekening te houden met het type oppervlak dat je wilt gaan schoonmaken. Voor fragile oppervlakken zoals glas of porselein is het bijvoorbeeld beter om een zachte spons te gebruiken, terwijl voor hardnekkige vlekken op bijvoorbeeld een vloer, een schuurspons beter geschikt is. Let er ook op dat je de spons regelmatig vervangt om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen.

Welke verschillende sponzen zijn er?

Bij Neptunus vind je verschillende soorten sponzen. Zo zijn er schuursponzen, melamine sponzen, RVS sponzen, reinigingssponzen en autosponzen. Hieronder lichten we elk kort toe:

Schuursponzen

Schuursponzen zijn ideaal voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken op harde oppervlakken zoals vloeren, muren en keukenapparatuur. Ze hebben een ruwe kant die is ontworpen om hardnekkig vuil te schrobben en een zachte kant voor het afvegen van schoonmaakmiddelen.

Melamine sponzen

Melamine sponzen zijn een speciaal type schoonmaaksponsjes die steeds populairder worden voor huishoudelijk gebruik. Deze sponzen zijn gemaakt van melamine schuim, een zeer poreus materiaal dat oorspronkelijk werd gebruikt voor industriële toepassingen, zoals isolatie en geluidsdemping.

RVS sponzen

Roestvrijstalen sponzen zijn een veelzijdig en duurzaam type schoonmaakspons die vooral handig zijn voor het schoonmaken van roestvrijstalen oppervlakken en pannen. Deze sponzen zijn gemaakt van roestvrij staaldraad, dat bestand is tegen corrosie en roestvorming.

Reinigingssponzen

Reinigingssponzen kunnen gemaakt zijn van synthetische materialen zoals polyurethaan of natuurlijke materialen zoals cellulose. Deze sponzen zijn ontworpen om vloeistoffen op te nemen en vast te houden, zodat ze effectief kunnen worden gebruikt voor het afnemen van vuil en stof op verschillende oppervlakken.

Autosponzen

Autosponzen zijn sponzen die speciaal zijn ontworpen voor het wassen van auto's en andere voertuigen. Deze sponzen zijn gemaakt van zachte, niet-schurende materialen die geen krassen op het lak van je voertuig achterlaten.

Bel mij terug
{{error}}