Vloerwissystemen & doeken

Vloerwissystemen en doeken zijn essentiële schoonmaakmaterialen voor het reinigen en onderhouden van vloeren. Een goed vloerwissysteem bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een vloermop, een steel, een mopframe en mopdoeken. Het gebruik van de juiste doeken en wissers zorgt ervoor dat de vloer grondig wordt gereinigd en dat er geen strepen of vuilresten achterblijven.

Waar bestaat een vloerwissysteem uit?

Een vloerwissysteem bestaat meestal uit een handvat en een mopkop. De mopkop kan verschillende vormen en materialen hebben, zoals microvezel of katoen. De mopkop kan worden bevestigd aan het handvat met klittenband, drukknopen of schroefdraad. Het handvat kan ook telescopisch zijn, zodat het kan worden aangepast aan de lengte van de gebruiker. 

De doeken zijn het belangrijkste onderdeel van het vloerwissysteem. Deze kunnen worden gewassen en hergebruikt, waardoor het gebruik van wegwerpdoeken wordt verminderd. Er zijn verschillende soorten doeken beschikbaar, zoals microvezeldoeken en katoenen doeken. Microvezeldoeken zijn populair vanwege hun hoge absorptievermogen en hun vermogen om vuil en stof vast te houden. Katoenen doeken zijn zacht en ook ideaal voor het opnemen van vloeistoffen.

Hoe vaak moet ik mijn vloerwissysteem en doeken vervangen?

Het vervangen van het vloerwissysteem en de doeken hangt af van de frequentie van het gebruik en de kwaliteit van het materiaal. Over het algemeen worden de doeken na elke reiniging gewassen en het vloerwissysteem om de paar maanden vervangen. En om ervoor te zorgen dat het vloerwissysteem en de doeken langer meegaan, is het belangrijk om ze na elk gebruik te reinigen en te drogen voordat ze worden opgeborgen. Gebruik ook geen agressieve reinigingsmiddelen en was de doeken op de juiste manier volgens de instructies van de fabrikant.

Hulp bij het selecteren van het juiste vloerwissysteem en de doeken

Twijfel je nog of zou je graag persoonlijk advies willen? Dan staat ons klantenservice team klaar voor jou. Neem gerust contact op, ze helpen je graag verder!

Bel mij terug
{{error}}